2357-bedden-matrassen-header2.webp

Een goed matras kopen in de regio Steenbergen

Een goed matras is van invloed op de nachtrust. Een matras dat niet goed aansluit op het lichaam, kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt en bijvoorbeeld rugklachten krijgt.

Een matras is een keuze die heel persoonlijk is, dus we vragen uitgebreid naar jouw wensen, slaapgedrag en ook naar jouw huidige bedbodem. Draai je veel, zweet je veel, heb je last van bijvoorbeeld  allergieën? Het is allemaal van invloed op de keuze van het beste matras.

Wil je een betere nachtrust hebben? Neem een matras van Colors@Home Oerlemans.

De kwaliteit van het matras is een belangrijk onderdeel van jouw slaapsysteem. Het juiste matras, afgestemd op jouw slaapgedrag en wensen, zorgt voor een goede nachtrust. De keuze is niet zo eenvoudig, want er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden: materiaalkeuze, hardheid, jouw huidige bedbodem, comfortzones en nog veel meer.

Wij van Colors@Home Oerlemans zijn deskundig in het leveren van matrassen. Heb je last van slapeloosheid en denk je dat het komt door jouw matras? Kom dan eens langs bij onze adviseurs, we kunnen je dan meer vertellen over de functie en keuze van een matras.

Matrassen
Matrassen

 

Kies je voor een pocketvering matras, een latex of koudschuimmatras?

Een matras kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen die van invloed zijn op het slaapcomfort.

Polyether is een schuimsoort dat lang meegaat en relatief goedkoop in aanschaf is. Polyether heeft als nadeel dat het minder goed kan ventileren en niet de meest comfortabele schuimsoort is. 

Dit is het voordelige alternatief qua prijs. Polyether is een relatief goedkope grondstof! Wanneer er voor een mindere kwaliteit polyether, Sg 40 of minder, wordt gekozen, zal een volwassen persoon snel kuilvorming in de matras ervaren. Een matras met Sg45 en zeker in de kwalitatief goede schuimsoort "koudschuim” is een voordelige keuze met een heel redelijk comfort.

Koudschuim is zacht en past zich aan je lichaam aan. Bovendien is dit materiaal veerkrachtig, waardoor het een goede ondersteuning biedt aan je lichaam. Koudschuim heeft nog andere voordelen zoals een goede ventilatie en vochtopname, het comfort en de lange levensduur ervan.

Traagschuim of visco elastisch schuim is een soort schuim dat minimale druk uitoefent op het lichaam en zich extreem kan vormen naar de contouren van het lichaam. Dit traagschuim is meer dan andere materialen geschikt voor mensen die het snel koud hebben, aangezien het meer omsluit dan andere materialen.

Een matras dat traagschuim bevat, is maar zelden geheel van traagschuim. Wanneer een matras geheel uit traagschuim zou bestaan, zou het matras te diep inzakken en zou iemand zich heel moeilijk kunnen omdraaien. In het algemeen bestaat de kern van dit type matras uit een hardschuimplaat of een pocketveren kern. Dit zorgt ervoor dat er een stabiele kern is. Op deze manier wordt er aan twee zijden een laag traagschuim geplaatst. Het traagschuim werkt weer drukverlagend. Dankzij dit aspect wordt het ook veel gebruikt in de gezondheidszorg en ruimtevaart (NASAschuim). Het schuim wordt harder naarmate je het warmer of kouder maakt. Je voelt de matras in zijn vorm komen! Dit type matras is perfect voor mensen die problemen hebben met heupen, rug of schouders. Het kan ook bij reumatische klachten helpen. 

Latex matrassen zijn zeer elastisch en veerkrachtig. Latex zorgt voor een comfortabel gevoel en perfecte ondersteuning. Er ontstaan ventilatiekanelen door het speciale productieproces, waardoor latex goed ventileert.

Dit matras is gemaakt van een "plaat” natuurlatexschuim. De samenstelling van het natuurlatex heeft invloed op de levensduur, het comfort en de prijs van de matras. De mate waarin het latex comfortabel is, wordt mede bepaald door de celstructuur. Er wordt ook pinfoam latex gebruikt. Tijdens het productieproces wordt het vloeibare schuim in een mal met pinnetjes gegoten. Wanneer de mal wordt verwijderd, zitten in het schuim tunnels die de ontluchting bevorderen. Door op die manier comfortzone's aan te brengen, kunnen heupen en schouders beter ondersteund worden en ontstaat een betere ventilatie. 

Pocketvering: een pocketvering matras heeft stalen veren die per stuk in een zakje verpakt zijn. Hierdoor kan elke veer zich individueel aan je lichaam aanpassen. De veren worden ingedeeld in verschillende zones met elk hun eigen hardheid. Een goed pocketveringmatras vormt zich hierdoor perfect naar je schouders, heupen en taille. De afdeklaag bepaald vervolgens in grote mate het ligcomfort van het matras. Afdeklagen zijn er ondermeer van polyether, koudschuim, traagschuim en latex. Door de open structuur van de veren ventileert een pocketmatras beter dan een matras met een volle kern.
 

Topdekmatrassen
Dit soort matrassen wordt op een matras gelegd om nog meer comfort te bieden. De extra afdeklaag voorkomt ook slijtage. Deze toppers zijn opgebouwd uit de schuimsoorten; latex, koudschuim of traagschuim.

Matrassen
Matrassen
Alle slaapcomfort
  • Boxsprings Voor vorstelijk slaapcomfortSteeds vaker kiezen mensen voor een boxspring als ze een nieuw slaapsysteem kopen.
  • Een goed matras kopen in de regio SteenbergenEen goed matras is van invloed op de nachtrust.
  • Een heerlijk hoofdkussen kopen in de regio Steenbergen.
triangle